Beşiktaş’ta beklenmedik bir gelişme yaşandı. Siyah-Beyazlılar, Welinton’ın gidişine hazırlık yapıp takımına katmak istediği Koray Günter konusunda uçuk sayılarla karşılaştı. Yerli kuralında da elini biraz olsun rahatlatmasını beklediği 27 yaşındaki savunmacının siyah-beyazlılardan çok yüksek maaş talebinde bulunduğu belirtildi.
Koray ve Hellas Verona’nın istekleri abartılı bulundu
Sabah’ın haberine nazaran; Koray, Beşiktaş’ın 750 bin Euro’luk teklifinin neredeyse iki katını talep ederken, Hellas Verona da 2-2.5 milyon Euro ortası bonservis istedi. Hem Koray hem de Verona tarafının isteklerini abartılı bulan Beşiktaş yönetimi transfer görüşmelerini durdurdu.
Siyah-beyazlı yönetimciler ortaya çıkan bu durumun Türkiye’de uygulanan yerli oyuncu zorunluluğundan kaynaklandığını tabir ediyor. Üç yerliyi bulma noktasında düşünce yaşayan siyah-beyazlılarda stoper için yeni rotanın Türk olması çok sıkıntı görünüyor.
İki sefer bonservis transferi yaptı
Koray Günter bugüne kadar iki sefer bonservisiyle transfer yaptı. 2013-14 döneminde Borussia Dortmund’tan 2.5 milyon Euro’ya Galatasaray’a gelen Koray, 2018’de bedelsiz olarak Genoa’ya gitmişti. 27 yaşındaki futbolcu 2020’de ise 2.4 milyon Euro’ya Hellas Verona’nın yolunu tuttu ve bonservisine ödenen fiyatların toplamı 4.9 milyon Euro oldu.
Koray Günter, 2014-2018 yılları ortasında Galatasaray ‘da forma giymişti.